مقالات

دوربین مداربسته تحت شبکه چیست؟

دوربین مداربسته تحت شبکه چیست؟

گسترش روز افزون اینترنت در سراسر دنیا و دسترسی آسان کاربران به این فناوری منجر شد تا نسل جدیدی از دوربین های مداربسته تحت شبکه IP Camera طراحی و تولید شوند.

دوربین مداربسته تحت شبکه یک دوربین دیجیتال است که برای نظارت استفاده می‌شود و برخلاف دوربین های مدار بسته آنالوگ که انتقال اطلاعات را از طریق کابل انجام می دهد، تصاویر را از طریق اتصال به شبکه انتقال می دهد. این دوربین‌ها یک واحد مستقل با آدرس IP مخصوص به خود هستند که برای انتقال تصاویر فقط نیاز به اتصال به شبکه دارند. در واقع دوربین مداربسته تحت شبکه به نوعی یک کامپیوتر کوچک است که می تواند پردازش تصاویر را در خود دوربین انجام دهد.

در ادامه مقاله به طور کامل با دوربین مداربسته تحت شبکه آشنا می شویم و نحوه عملکرد آن را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

 

معرفی دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین‌ مداربسته تحت شبکه جزء قدرتمندترین نوع دوربین های مداربسته است. این دوربین ها به جای استفاده از شبکه اختصاصی از شبکه IP محلی استفاده می‌کنند که این موضوع دسترسی به اینترنت را نیز برای دوربین های تحت شبکه فراهم می‌کند. دوربین مداربسته تحت شبکه دارای IP منحصر به فرد در شبکه داخلی (Local Network) است که با استفاده از این شناسه IP می تواند تصاویر را بر روی سیستم های شبکه ای انتقال دهد. کاربر می تواند تصاویر دوربین مداربسته را به صورت زنده بر روی شبکه مشاهده کند و انتقال تصویر از راه دور به راحتی فعال و مدیریت کند.

دوربین‌های تحت شبکه برای انتقال تصویر دوربین بر بستر شبکه از فرمت های رایج و استاندارد تصویر مانند Motion JPEG ،MPEG یا H.264 استفاده می‌کنند.

سیستم امنیتی دوربین مداربسته IP امنیت بهتری را نسبت به سیستم امنیتی دوربین آنالوگ، فراهم می‌کند. این دوربین‌ها سیگنال‌های ویدئویی با کیفیت بالایی ارائه می‌دهند و به دلیل همین کیفیت بهتر و انعطاف‌پذیر بودن به سرعت در حال محبوبیت در بین مصرف‌کنندگان می باشد.

دوربین‌ های تحت شبکه بالاترین کیفیت تصویر را ارئه می دهند و دارای قابلیت های پردازش تصویری پیشرفته ای از جمله تشخیص چهره، تشخیص پلاک و … می باشند.

 

نحوه کارکرد دوربین تحت شبکه

نحوه کارکرد دوربین مداربسته تحت شبکه با دوربین های آنالوگ بسیار متفاوت است. در دوربین های آنالوگ، سیگنال ویدیو از طریق کابل کواکسیال به دستگاه ضبط DVR ارسال می شود. سپس دستگاه DVR مسئول رمزگذاری و ضبط سیگنال های ویدیویی گرفته شده توسط دوربین است. بنابراین در سیستم نظارتی آنالوگ، وجود دستگاه DVR برای ضبط ویدیو و تماشای تصاویر ضروری است.

در صورتی که دوربین مداربسته تحت شبکه خود به تنهایی یک واحد همه کاره است که قادر است با دسترسی به آدرس IP دوربین کار کند. در سیستم دوربین تحت شبکه، دوربین ها خودشان رمزگذاری ویدیوها را انجام می دهند. سپس دستگاه ضبط NVR تصاویر را ذخیره کرده و امکان دسترسی به داده ها را از یک نقطه مرکزی به کاربران می دهد.

برخی از دوربین های تحت شبکه برای ذخیره فیلم های ضبط شده خود از یک کارت SD استفاده کنند که باعث سهولت در ذخیره سازی تصاویر می شود. این دسته از دوربین ها با یک کابل در امتداد شبکه اینترنت داخلی (POE) کار می کنند.

 

دوربین مداربسته تحت شبکه هایسک

 

ویژگی ها و مزایای دوربین تحت شبکه

دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای مزایای فراوانی هستند که در ادامه به طور کامل این موارد را توضیح می دهیم.

 

رزولوشن و کیفیت تصویر بالا

یکی از مهم ترین مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه رزولوشن و کیفیت تصویر بالای آن است. در دوربین های تحت شبکه به جهت استفاده از تکنولوژی و تجهیزات بروزتر، وضوح تصاویر بالاتر از دوربین های آنالوگ است. کیفیت تصویر این نوع از دوربین ها بر اساس مگاپیکسل است که به دلیل فناوری‌های نوین بکار رفته در آنها کیفیت تصویرهای بسیار بالایی را ارائه می دهند، به گونه ای که بدون افت کیفیت قابلیت بزرگنمایی را برای کاربر فراهم می کنند.

 

دسترسی راحت به تصاویر از هر کجای دنیا

دوربین‌های تحت شبکه به شما امکان می‌دهند فیلم های زنده و تصاویر ضبط شده توسط دوربین ها را از هر نقطه از جهان که هستید به وسیله رایانه، لپ تاپ یا تلفن شخصی خود مشاهده نمائید. همچنین این امکان وجود دارد تا از طریق اینترنت بتوانید از راه دور دوربین‌های امنیتی خود را در هر مکان مدیریت و کنترل نمایید.

با نصب دوربین های تحت شبکه می توان از راه دور و فقط از یک دفتر مرکزی نظارت بر روی چندین مکان داشته باشید. به طور مثال اگر شعبه مرکزی شما تهران باشد و سایر شعبه ها در شهرهای مختلف تهران و البرز باشد، شما می توانید همه شعبات را از طریق لپ‌تاپ یا رایانه که به شبکه یا اینترنت متصل است مشاهده و مدیریت کنید که این امر صرفه‌جویی زیادی در هزینه نصب دوربین مداربسته به همراه دارد.

دوربین مداربسته آی پی

امنیت بالا در دوربین های تحت شبکه

در دوربین های مداربسته تحت شبکه انتقال داده ها و اطلاعات از طریق پروتکل های WPA یا WPA2, TKIP یا  AES صورت می گیرد که استفاده از این پروتکل ها باعث می شود تا این دوربین ها بتوانند از طریق شبکه امنیت بسیار بالایی را برای کاربران فراهم نمایند.

همچنین به دلیل آنکه هر دستگاه دارای آی پی (IP) مخصوص به خود می باشد، سرقت دوربین های تحت شبکه و استفاده غیر مجاز از تصاویر و  ویدئوهای آن به سختی امکانپذیر است.

 

دسترسی به تصاویر ضبط شده دوربین بدون نیاز به دستگاه NVR

همان طور که اشاره شد هر دوربین IP برای قرار گرفتن در شبکه یک شناسه عددی منحصر به فرد دارد که با استفاده از این شناسه می توان به هر دوربین مداربسته به صورت مجزا و بدون نیاز به دستگاه ضبط NVR دسترسی پیدا کرد. درصورتی که دوربین مداربسته آنالوگ چنین قابلیتی ندارد و فقط می توانید با استفاده از دستگاه رکوردر DVR تصاویر دوربین مدار بسته را ضبط نمایید.

شما می توانید در سیستم دوربین تحت شبکه با استفاده از مرورگر تنها با وارد کردن شناسه IP و نام کاربری و رمز عبور به دوربین مداربسته لاگین شوید و سپس در منوی تنظیمات دوربین عملیات ضبط بر روی هارد را فعال نمایید.

 

دوربین مداربسته تحت شبکه high sec

 

هوش مصنوعی

استفاده از هوش مصنوعی یکی دیگر از قابلیت های دوربین تحت شبکه است که به کاربر کمک می کند تا با استفاده از قدرت پردازش تصویر، بسیاری از فرایندها و اتفاقات را توسط این سیستم هوشمند شناسایی کند. به طور مثال ویژگی هایی از قبیل تشخیص چهره انسان و پلاک خودرو، تشخیص پارک خودرو در مکان غیرمجاز، تشخیص ورود و خروج از منطقه حفاظت شده، تشخیص عبور از خط، تشخیص صدای محیط، تشخیص تجمع افراد و … از جمله ویژگی های شگفت انگیز این نوع از دوربین هاست.

در دوربین های تحت شبکه می توان سوژه خاصی را انتخاب کرد تا با تغییر آن هشدار به کاربر ارسال شود.

 

استفاده از وای فای (WiFi)

استفاده از شبکه های اینترنتی از جمله وای فای یکی دیگر از ویژگی های دوربین مداربسته تحت شبکه است. در این دوربین ها قابلیت WiFi برای اتصال بی سیم دوربین به شبکه داخلی وجود دارد. عموماً مجموعه هایی مانند دفاتر اداری و محیط های آموزشی مسقف که دارای شبکه بی سیم WiFi هستند بیشتر از این قابلیت دوربین های تحت شبکه استفاده می کنند چون در این اماکن دوربین ها فقط با اتصال یک کابل برق آماده استفاده می باشند.

 

قابلیت PoE و تامین برق دوربین مداربسته

برای تأمین برق دوربین های مداربسته باید از آداپتور 12 ولت با جریان 2 آمپر استفاده نمود ولی در بسیاری از دوربین های تحت شبکه به جای آداپتور می توان از قابلیتی به نام POE (Power over Ethernet) برای برق رسانی دوربین استفاده کرد. به این صورت که فقط با یک کابل که از تکنولوژی POE استفاده می کند، برق رسانی به دوربین مداربسته تأمین می شود و نیازی به یک کابل برق جداگانه برای آداپتور دوربین ندارید.

با حذف کابل برق دوربین تا حد زیادی می توان هزینه های کابل کشی و نصب دوربین مداربسته را بهینه سازی کرد و در زیبایی اجرا نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

 

صدای دوطرفه

دوربین مداربسته تحت شبکه این قابلیت را دارد تا از طریق شبکه صدای دو طرفه را جابجا کند و ارتباط بین اعضای مجموعه را از طریق ip فراهم نماید. به طور مثال مدیر مجموعه می تواند از طریق دوربین های آی پی با کارکنان ارتباط برقرار کند.

 

اجزای اصلی سیستم مدار بسته تحت شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه :

در ساختار سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه اصلی ترین اجزای سیستم، دوربین است که وظیفه تصویربرداری و تولید تصاویر دیجیتال را به عهده دارد. در واقع مهمترین ویژگی هر سیستم امنیتی، بهره‌مندی از یک دوربین مداربسته ایده‌آل می باشد.

دوربین ها دارای اشکال ظاهری متفاوت هستند. به طور مثال مثال کیس های دام، بولت، اسپید دام و … انواع مدل بدنه های به کار رفته در دوربین های مختلف است که هر کدام بسته به فضای مورد استفاده انتخاب می شوند.

دوربین مداربسته ip

 

دستگاه ضبط تصویر NVR :

دستگاه ضبط NVR در واقع سرور مرکزی سیستم مداربسته تحت شبکه می باشد. وظیفه اصلی این دستگاه این است که تصاویر دریافت شده از دوربین را ضبط می کند و توسط هارد دیسکی که درون دستگاه nvr قرار دارد و کار ذخیره داده را انجام می دهد. سپس با استفاده از یک نمایشگر، ویدئوهای ضبط شده را نمایش می دهد.

دستگاه ضبط تحت شبکه

هارد دیسک :

هارد دیسک درون دستگاه ضبط NVR نصب می شود و وظیفه اصلی آن ذخیره تصاویر ضبط شده دوربین ها می باشد. حجمی که یک هارد دیسک می تواند تصاویر را ذخیره کند بستگی به نوع و ظرفیت آن هارد دارد. مسلما هر چقدر هارد ظرفیت بیشتری داشته باشد، می تواند مدت زمان بیشتری از تصاویر را ذخیره کند.

هارد وسترن دیجیتال wd purple 1tb

منبع تغذیه :

منبع تغذیه، تامین برق سیستم دوربین مداربسته را برعهده دارند که مقدار ولتاژ برق شهری را به 12 ولت تبدیل می کند و با این کار جریان برق لازم را برای دوربین فراهم می کند.

اگر این بخش از سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه شما ضعیف باشد شما نمی توانید به راحتی از دوربین ها و دستگاه خود استفاده کنید و ممکن است به سیستم امنیتی شما آسیب برساند.

منبع تغذیه دوربین مداربسته

سوییچ شبکه :

سوییچ شبکه نقش انشعاب دهنده دوربین های مداربسته را بر عهده دارد و همه دوربین ها را در یک مدار به یک دیگر متصل می کند. سوییچ شبکه در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که تعداد دوربین ها دو یا بیشتر باشد.

سوئیچ شبکه دوربین مداربسته

کابل شبکه :

کابل های شبکه برای ارسال تصاویر از دوربین های مدار بسته تا دستگاه ضبط NVR مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل شبکه دوربین مداربسته

کابل برق :

کابل های برق برای انتقال برق از منبع تغذیه به دوربین های مدار بسته کاربرد دارند. اگر دوربین مدار بسته دارای قابلیت poe باشد، دیگر نیازی به کابل برق مجزا نخواهد بود و همان کابل شبکه علاوه بر انتقال تصاویر، انتقال برق را نیز بر عهده دارد.

دوربین مداربسته آی پی

 

سپاس که تا پایان مقاله با ما همراه بودید. برای دریافت مشاوره و هرگونه راهنمایی در خصوص دوربین مداربسته می توانید با مشاوران آیسان تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *